Σάλτσα πέστο για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
Υλικά για 250γρ. σάλτσα πέστο βασιλικού
- 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
- 175 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 6 γρ. σκόρδο
- 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Για τη σάλτσα πέστο βασιλικούΤοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
- Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος