Ένα γρήγορο και δροσερό cheesecake για όλη την παρέα.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα τύπου digestive
- 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά 500 ml
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα των 250 γραμμαρίων η καθεμία
- 1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 κονσέρβα σως βύσσινο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καστανή ζάχαρη, κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου σε μια στρογγυλή φόρμα με αφαιρούμενη βάση και πατικώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Έπειτα προσθέστε την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μείγμα πολύ καλά.
- Έπειτα ρίχνετε το μείγμα με το τυρί κρέμα μέσα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου και το απλώνουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τη σως βύσσινο και τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει αρκετά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή - sidagi.gr