ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι αλα πέστο

Έτοιμη μακαρονάδα αλα πέστο σε λίγα μόλις λεπτά



 




Υλικά για 2-4 άτομα
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο (τριμμένο)
  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)


Εκτέλεση

  • Για τη σάλτσα πέστο
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
  • Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί. 
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε.
  • Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή - sidagi.gr