Έτοιμη μακαρονάδα αλα πέστο σε λίγα μόλις λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
- 25 γραμμάρια πεκορίνο (τριμμένο)
- 80 γραμμάρια κουκουνάρι
- 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
- 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 7)
Εκτέλεση
- Για τη σάλτσα πέστο
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
- Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - sidagi.gr