ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντομάτες ψητές με λαδοτύρι, μυρωδικά και κρίθινα παξιμάδια

Ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο, αντί ντάκου.


 








Υλικά για 2 μερίδες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρίθινα παξιμάδια
  • 50 γρ. λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, χοντροκοπανισμένο
  • μερικά φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χοντροκομμένα (ή λίγο ξερό δυόσμο, κοπανισμένο).
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), το κουκουνάρι, και το μυρωδικό που επιλέξαμε.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως, τις βάζουμε σε μικρό ταψάκι, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα τυριού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε για 5 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.
  • Παίρνουμε τα παξιμάδια, τα βρέχουμε με νερό ελαφρώς, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα παξιμάδια.


Πηγή - γαστρονόμος online