Ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο, αντί ντάκου.
Υλικά για 2 μερίδες
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος online
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κρίθινα παξιμάδια
- 50 γρ. λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, χοντροκοπανισμένο
- μερικά φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χοντροκομμένα (ή λίγο ξερό δυόσμο, κοπανισμένο).
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λαδοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), το κουκουνάρι, και το μυρωδικό που επιλέξαμε.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως, τις βάζουμε σε μικρό ταψάκι, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα τυριού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε για 5 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.
- Παίρνουμε τα παξιμάδια, τα βρέχουμε με νερό ελαφρώς, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σπάμε σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα παξιμάδια.
Πηγή - γαστρονόμος online