ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές γεμιστές με φέτα


Απίθανος μεζές για ούζο.




Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Χρόνος ψησίματος: 15'





 
Υλικά για 4 με 8 άτομα

  • 15 μακριές πράσινες πιπεριές
  • 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο λάδι
  • ψωμί ψίχα μπαγιάτικο




Εκτέλεση

  • Πλύντε τις πιπεριές, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις σκίσετε. 
  • Σ' ένα μπολ, βάλτε το τυρί, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πατήστε τα μ' ένα πηρούνι, να ενωθούν. 
  • Ρίξτε κι ανακατέψτε την πιπεριά και το μαϊντανό. 
  • Μ' ένα κουταλάκι, γεμίστε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού και κλείστε το άνοιγμα, βάζοντας ένα μικρό κομμάτι ψωμί, ώστε να μην τρέξει το τυρί στο ψήσιμο. 
  • Αραδιάστε τις πιπεριές σε ταψί, αλείψτε τις με λίγο λάδι και ψήστε τις στο γκριλ ή, αν προτιμάτε, τηγανίστε τις. 
  • Θα τις γυρίσετε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά. 
  • Σερβίρετέ τις ζεστές ή κρύες, είναι το ίδιο νόστιμες.


Πηγή - Vefa's House