Απίθανος μεζές για ούζο.
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος: 15'
Υλικά για 4 με 8 άτομα
- 15 μακριές πράσινες πιπεριές
- 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- πιπέρι, ρίγανη
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγο λάδι
- ψωμί ψίχα μπαγιάτικο
Εκτέλεση
- Πλύντε τις πιπεριές, αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους, προσέχοντας να μην τις σκίσετε.
- Σ' ένα μπολ, βάλτε το τυρί, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πατήστε τα μ' ένα πηρούνι, να ενωθούν.
- Ρίξτε κι ανακατέψτε την πιπεριά και το μαϊντανό.
- Μ' ένα κουταλάκι, γεμίστε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού και κλείστε το άνοιγμα, βάζοντας ένα μικρό κομμάτι ψωμί, ώστε να μην τρέξει το τυρί στο ψήσιμο.
- Αραδιάστε τις πιπεριές σε ταψί, αλείψτε τις με λίγο λάδι και ψήστε τις στο γκριλ ή, αν προτιμάτε, τηγανίστε τις.
- Θα τις γυρίσετε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρετέ τις ζεστές ή κρύες, είναι το ίδιο νόστιμες.
Πηγή - Vefa's House