Καραμελωμένα λεμόνια για να διακοσμήσετε τα γλυκά σας.
Υλικά
Για το καραμέλωμα:
Για την επικάλυψη:
Εκτέλεση
Για το καραμέλωμα:
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Πηγή - PastryChef.gr
Υλικά
Για το καραμέλωμα:
- 4 λεμόνια
- 2 κούπα(ες) ζάχαρη
- 1 κούπα(ες) νερό
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για το καραμέλωμα:
- Πλένω πολύ καλά τα λεμόνια και τα κόβω σε φετούλες, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση μαντολίνο, ώστε να βγουν ισόπαχα.
- Αφαιρώ τα κουκούτσια και τις χοντρές ίνες, αν υπάρχουν.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει.
- Όση ώρα περιμένω, ετοιμάζω σε ένα μεγάλο μπολ παγωμένο νερό.
- Αφού βράσει το νερό στην κατσαρόλα, βουτάω με προσοχή τις φέτες του λεμονιού μέσα και τις αφήνω για 1'.
- Τις αφαιρώ και τις μεταφέρω στο μπολ με το παγωμένο νερό.
- Επίσης τις αφήνω εδώ για 1' να ξεπικρίσουν.
~ ¤ ~
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να βράσουν.
- Κατά διαστήματα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Κατεβάζω τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτω τις φέτες του λεμονιού, φροντίζοντας αν έχω κόψει πολλές, να μην καπακώνει η μία την άλλη.
- Στην περίπτωση που έχω χρησιμοποιήσει πολλά λεμόνια, επαναλαμβάνω τη διαδικασία ξεχωριστά.
~ ¤ ~
Αφήνω στη χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, να καραμελώσουν.
Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 1 βράδυ να στεγνώσουν.
~ ¤ ~
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- Σε μπεν μαρί και σε ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρόλι ζεσταίνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν.
- Τα αποσύρω κι άμεσα βουτάω τα καραμελωμένα λεμόνια μου μέχρι τη μέση τους.
- Τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να στεγνώσουν.
- Τα μεταφέρω στο ψυγείο και τα αφήνω για μερικές ώρες να κρυώσουν καλά.
Πηγή - PastryChef.gr