Φτιάξτε μία σπιτική ζύμη για την αγαπημένη σας πίτσα
Υλικά για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 4-6 άτομα
- 500 γραμμάρια αλέυρι σταρένιο για ψωμί
- 8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 350 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα ( κατά προτίμηση ρίγανη,βασιλικό και θυμάρι)
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε 350 ml χλιαρό νερό σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια.
- Στη συνέχεια σταδιακά και λίγο-λίγο ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι,προσθέτοντας 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε το αλεύρι με ένα κουτάλι.
- Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει και να γίνεται συμπαγής από το αλεύρι,την παίρνουμε και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μια μπάλα.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη εκεί.
- Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων μας.
- Μόλις γίνει ελαστική,αλείφουμε με λάδι ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα σε αυτό.
- Σκεπάζουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 60 λεπτά για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και φτιάχνουμε 2 πίτσες.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια είτε με τα χέρια μας πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις είτε με τον πλάστη.
- Η ζύμη για την πίτσα μας είναι έτοιμη.
- Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί 3 ημέρες.
Πηγή - sidagi.gr