ΜΕΝΟΥ

Pages

Φτιάξτε τη δική σας ζύμη για πίτσα

Φτιάξτε μία σπιτική ζύμη για την αγαπημένη σας πίτσα


 




Υλικά για 4-6 άτομα
  • 500 γραμμάρια αλέυρι σταρένιο για ψωμί
  • 8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα ( κατά προτίμηση ρίγανη,βασιλικό και θυμάρι)
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε 350 ml χλιαρό νερό σε ένα μπολ ανάδευσης και προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια.
  • Στη συνέχεια σταδιακά και λίγο-λίγο ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι,προσθέτοντας 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε το αλεύρι με ένα κουτάλι.
  • Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει και να γίνεται συμπαγής από το αλεύρι,την παίρνουμε και σχηματίζουμε με τα χέρια μας μια μπάλα.
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε τη ζύμη εκεί.
  • Ζυμώνουμε για 10 λεπτά με δυνατές κινήσεις χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων μας.
  • Μόλις γίνει ελαστική,αλείφουμε με λάδι ένα μπολ και τη βάζουμε μέσα σε αυτό.
  • Σκεπάζουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για 60 λεπτά για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και φτιάχνουμε 2 πίτσες.
  • Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια είτε με τα χέρια μας πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις είτε με τον πλάστη.
  • Η ζύμη για την πίτσα μας είναι έτοιμη.
  • Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί 3 ημέρες.

Πηγή - sidagi.gr