Φτιάξτε σπιτικά κρουτόν για τις σαλάτες σας
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- Χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- μισό κουταλάκι πιπέρι
- μισό κουταλάκι ρίγανη
- μισή κούπα παρμεζάνα
- λίγο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φραντζόλες άσπρο ψωμί που έχουμε αφαιρέσει τη κόρα, κομμένο σε κύβους 2 με 3 πόντους
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί εκτός από το ψωμί και τ βάζουμε στο μπλέντερ.
- Τα χτυπάμε αρκετά, αλλά ελαφρά
- Μόλις τελειώσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τη σάλτσα στο ψωμί και ανακατεύουμε καλά
- Απλώνουμε φύλλο ψησίματος σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά και τα παρακολουθούμε να ροδίσουν ομοιόμορφα
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φιλάμε σε αεροστεγές δοχείο