ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρουτόν (για σαλάτες)


Φτιάξτε σπιτικά κρουτόν για τις σαλάτες σας










~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • Χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • μισή κούπα παρμεζάνα
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φραντζόλες άσπρο ψωμί που έχουμε αφαιρέσει τη κόρα, κομμένο σε κύβους 2 με 3 πόντους

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί εκτός από το ψωμί και τ βάζουμε στο μπλέντερ. 
  • Τα χτυπάμε αρκετά, αλλά ελαφρά
  • Μόλις τελειώσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τη σάλτσα στο ψωμί και ανακατεύουμε καλά
  • Απλώνουμε φύλλο ψησίματος σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. 
  • Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά και τα παρακολουθούμε να ροδίσουν ομοιόμορφα
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φιλάμε σε αεροστεγές δοχείο