¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 1 άτομο.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Αξιοποιείστε τα βραστά αυγά, φτιάχνοντας ένα χορταστικό και πολύ γευστικό κλάμπ σάντουιτς.
Συστατικά
- 3 μεγάλες φέτες ψωµί (της αρεσκείας µας)
- 1 φέτα μπέικον
- 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 φέτες μετσοβόνε (ή άλλο καπνιστό τυρί, της αρεσκείας μας)
- 2 ροδέλες ντομάτας
- 1 φύλλο μαρουλιού
- 1 αυγό, κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Ψήνουμε το ψωμί είτε στην τοστιέρα, είτε στη φρυγανιέρα, είτε στο γκριλ του φούρνου.
- Σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε καλά το μπέικον, μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ξεροψηθεί.
- Απλώνουμε τη μουστάρδα στις 2 φέτες ψωμί.
- Στη μία φέτα βάζουμε το μετσοβόνε και τη ντομάτα.
- Από πάνω τοποθετούμε την άλλη φέτα ψωμί με μουστάρδα, το μαρούλι, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμί και από πάνω στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα το μπέικον. Κόβουμε το σάντουιτς σε 2 - 3 μικρότερα κομμάτια και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με Τσιπς πατάτας ή φρέσκια μαρουλοσαλάτα, με κρεμμυδάκι, άνηθο και ντρέσινγκ μουστάρδας.
Πηγή - www.gastronomos.gr