¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άγγελος Ρεντούλας
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 20΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- 8 αυγά
- 50 ml φρέσκο γάλα
- 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
- 400 γρ. μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με μια νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
- 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος κοπανισμένος στο γουδί ή ρίγανη ξερή ή δεντρολίβανο ξερό
- 50 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο πυρέξ.
- Ζεσταίνουμε σε ένα ευρύχωρο τηγάνι το ελαιόλαδο (50 ml) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθούν λίγο.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα.
- Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε από πάνω τα σοταρισμένα υλικά.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
- Σερβίρουμε αμέσως σε κομμάτια και συνοδεύουμε με ψωμί ή φρυγανιές και πράσινη σαλάτα.
Πηγή - www.kathimerini.gr