¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Άγουρου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά - 500 γρ. φέτα Δωδώνη
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Δωδώνη
- 3 κ.σ. γάλα Δωδώνη (προαιρετικά)
- 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 2 τουρκάκια αποξηραμένα ή χλωρά
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
Τρόπος παρασκευής
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε πολύ καλά, τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τις κλείνουμε σε σακούλα αφού ψηθούν για να μπορούμε να βγάλουμε την πέτσα πιο εύκολα.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε τις πιπεριές, το πράσο, τα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τουρκάκια, τη γλυκιά πάπρικα, το τσίλι, τη φέτα, το γιαούρτι αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
- Αν η τυροκαυτερή μας βγει πολύ σφικτή αραιώνουμε με γάλα.
Πηγή - chefonair.gr