ΜΕΝΟΥ

Pages

Κόκκινη τυροκαυτερή με φέτα & γιαούρτι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαρία Άγουρου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
Συστατικά
  • 500 γρ. φέτα Δωδώνη
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Δωδώνη
  • 3 κ.σ. γάλα Δωδώνη (προαιρετικά)
  • 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 2 τουρκάκια αποξηραμένα ή χλωρά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Τρόπος παρασκευής
  • Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε πολύ καλά, τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τις κλείνουμε σε σακούλα αφού ψηθούν για να μπορούμε να βγάλουμε την πέτσα πιο εύκολα.
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τις πιπεριές, το πράσο, τα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τουρκάκια, τη γλυκιά πάπρικα, το τσίλι, τη φέτα, το γιαούρτι αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  • Αν η τυροκαυτερή μας βγει πολύ σφικτή αραιώνουμε με γάλα.

Πηγή - chefonair.gr