ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοκροκέτες με φέτα

Είναι γευστικότατες και συντηρούνται και στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης !!!


 







Υλικά
  • 1 κουτί πουρέ
  • 1 ½ φλ. Νερό
  • ½ φλ. γάλα εβαπορέ
  • 1κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
  • ½ φλ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 2 αυγά
  • Μαϊντανό
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλεύρι
  • Γαλέτα
  • Λάδι ραφινέ

Εκτέλεση

  • Βράζετε το νερό με το γάλα και το αλάτι. 
  • Το αδειάζεται σε γυάλινο μπωλ και προσθέτετε το βούτυρο.
  • Ρίχνετε τον πουρέ και ανακατεύετε αργά με ξύλινο κουτάλι. 
  • Προσθέτετε το τυρί και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κροκάδια των αυγών, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και πιπέρι.
  • Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνετε. 
  • Προσθέτετε στα ασπράδια ένα κουταλάκι λάδι και τα χτυπάτε ελαφρά.
  • Βουτάτε τα μπαλάκια ένα-ένα στο ασπράδι, τα σηκώνετε με πηρούνι, τα τυλίγετε στη γαλέτα και τα βάζετε πάνω σε λαδόχαρτο.
  • Τα ρίχνετε ένα-ένα να τηγανιστούν σε μπόλικο και καυτό λάδι επί 10 λεπτά γυρίζοντας τα για να ροδίσουν από παντού.
  • Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές με κρέας ψητό ή πουλερικό και σαλάτα.


Πηγή - GreekMasa