Είναι γευστικότατες και συντηρούνται και στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης !!!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - GreekMasa
Υλικά
- 1 κουτί πουρέ
- 1 ½ φλ. Νερό
- ½ φλ. γάλα εβαπορέ
- 1κ.γλ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γλ. βούτυρο
- ½ φλ. τυρί φέτα τριμμένο
- 2 αυγά
- Μαϊντανό
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλεύρι
- Γαλέτα
- Λάδι ραφινέ
Εκτέλεση
- Βράζετε το νερό με το γάλα και το αλάτι.
- Το αδειάζεται σε γυάλινο μπωλ και προσθέτετε το βούτυρο.
- Ρίχνετε τον πουρέ και ανακατεύετε αργά με ξύλινο κουτάλι.
- Προσθέτετε το τυρί και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα κροκάδια των αυγών, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και πιπέρι.
- Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνετε.
- Προσθέτετε στα ασπράδια ένα κουταλάκι λάδι και τα χτυπάτε ελαφρά.
- Βουτάτε τα μπαλάκια ένα-ένα στο ασπράδι, τα σηκώνετε με πηρούνι, τα τυλίγετε στη γαλέτα και τα βάζετε πάνω σε λαδόχαρτο.
- Τα ρίχνετε ένα-ένα να τηγανιστούν σε μπόλικο και καυτό λάδι επί 10 λεπτά γυρίζοντας τα για να ροδίσουν από παντού.
- Σερβίρετε τις κροκέτες ζεστές με κρέας ψητό ή πουλερικό και σαλάτα.
Πηγή - GreekMasa