Ετοιμάζουμε μια ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη εκδοχή της δημοφιλούς σαλάτας.
Υλικά για δύο μερίδες
Για το ντρέσινγκ
Για τη σαλάτα
Για τα κρουτόν
Για τα αυγά ποσέ
Εκτέλεση
Ντρέσινγκ:
Κρουτόν:
Αυγά ποσέ:
Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - γαστρονόμος online
Υλικά για δύο μερίδες
Για το ντρέσινγκ
- 2 φιλέτα αντζούγιας
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1/2 μαρούλι
- 1/2 άισμπεργκ
- 150 γρ. τόνο (από βαζάκι, σε ελαιόλαδο)
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Για τα κρουτόν
- 2 φέτες ψωμιού
- 40 ml ελαιόλαδο (ή την ίδια ποσότητα σε βούτυρο)
Για τα αυγά ποσέ
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Ντρέσινγκ:
- Χτυπάμε στο μούλτι τα φιλέτα αντζούγιας με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
- Την κρατάμε στην άκρη.
- Χοντροκόβουμε τα φύλλα από το μαρούλι και το άισμπεργκ και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Κρουτόν:
- Αφαιρούμε την κόρα από 2 φέτες ψωμιού και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 40 ml ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κύβους ψωμιού, γυρίζοντάς τους ώστε να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τον τόνο.
Αυγά ποσέ:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση ρίχνουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι και 2 κουτ. σούπας ξίδι και, όταν αρχίσει να βράζει, σπάμε μέσα στο νερό 2 αυγά.
- Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - γαστρονόμος online