Μια κρύα μακαρονοσαλάτα με άρωμα ελληνικό, έτοιμη στο πι και φι!
Υλικά για 4 μερίδες
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος online
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση βίδες)
- 1 κρεμμύδι
- 3 ντομάτες
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 πιπεριά κέρατο
- 200 γρ. φέτα
- 2 κουταλιές κάππαρη, ξαρμυρισμένη
- 12 ελιές της αρεσκείας σας
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι (αν έχουμε)
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη)
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Στο μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά και τη φέτα σε καρεδάκια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κάππαρη, το κουκουνάρι, τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και το ελαιόλαδο.
- Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα λαχανικών τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος online