¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μάρω Φασουλή
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 360 γρ. ριγκατόνι
- 200 γρ. κοτομπουκιές Ifantis
Για το πανάρισμα
- 1 αβγό
- ½ φλ. σουσάμι
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. γιαούρτι πρόβειο Δωδώνη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κομμάτι τζίντζερ (3 εκ.)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 3 σκελ. σκόρδο
- 4 ντοματίνια
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν.
- Χτυπάμε το αβγό. Βουτάμε τις μπουκιές του κοτόπουλου στο αβγό και μετά πανάρουμε στο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι, 2 σκελ. σκόρδο, τα ντοματίνια, το τζίντζερ και χτυπάμε όσο να διαλυθεί το τζίντζερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε.
- Κόβουμε κυβάκια την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε με λίγο λάδι και 1 σκελ. σκόρδο.
- Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα που χτυπήσαμε στο μίξερ και το πράσινο πιπέρι.
- Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα ριγκατόνι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε της κοτομπουκιές τις οποίες κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Πηγή - Chef On Air