Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τους πατατοκεφτέδες
- 1 κιλό πατάτες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένα=
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό
- 2/3 φλιτζάνια τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για το τηγάνισμα
- αλεύρι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ταυτόχρονα το κρεμμύδι με το λάδι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά (ίσα να στεγνώσει λίγο και να γλυκάνει).
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όσο είναι ζεστές.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μυρωδικό και το σοταρισμένο κρεμμύδι, ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι τόσο πηχτό που να πλάθεται.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι, πασπαλίζουμε 30 περίπου πλακέ κεφτέδες, διαμέτρου 6 εκατοστών.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 δάχτυλο λάδι.
- Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και 1-2 λεπτά από την άλλη.
- Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους συνοδεύουμε με το ντιπ κάππαρης και μαρουλοσαλάτα.
Συνοδέψτε με ντιπ τυρί με γιαούρτι.
Πηγή - sidagi.gr