¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά - 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε μισές ροδέλες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες πατάτες
- φυλλαράκια από φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
Τρόπος παρασκευής
- Πλένετε τις πατάτες από τα χώματα και βράστε τις σε νερό ολόκληρες και με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Στραγγίζετε τις και όταν κρυώσουν κόψτε τις σε μεγάλους κύβους, με τη φλούδα.
- Βάλτε τις σε ένα μπολ, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο δενδρολίβανο και αφήστε τις να μαριναριστούν για λίγη ώρα.
- Ψήνετε τις πατάτες σε μια ψηστιέρα με λεία επιφάνεια ή με πολύ προσοχή στο φούρνο σε ένα ταψί στο γκριλ.
- Σιγουρευτείτε ότι θα ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά από όλες τις πλευρές, προτού τις βγάλετε.
- Ψήστε το μπέικον στο φούρνο σε αέρα.
- Όταν ξεροψηθεί, βγάλτε το και τοποθετήστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να απομακρυνθεί το περιττό λίπος.
- Βγάλτε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόψτε τις σε τετράγωνα κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις πατάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Προσθέστε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.
- Τέλος πασπαλίστε από πάνω απ’ τη σαλάτα το μπέικον.
Πηγή - sidagi.gr