ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με μπέικον και φρέσκο δεντρολίβανο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
Συστατικά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε μισές ροδέλες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • φυλλαράκια από φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά

Τρόπος παρασκευής
  • Πλένετε τις πατάτες από τα χώματα και βράστε τις σε νερό ολόκληρες και με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Στραγγίζετε τις και όταν κρυώσουν κόψτε τις σε μεγάλους κύβους, με τη φλούδα.
  • Βάλτε τις σε ένα μπολ, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο δενδρολίβανο και αφήστε τις να μαριναριστούν για λίγη ώρα.
  • Ψήνετε τις πατάτες σε μια ψηστιέρα με λεία επιφάνεια ή με πολύ προσοχή στο φούρνο σε ένα ταψί στο γκριλ.
  • Σιγουρευτείτε ότι θα ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά από όλες τις πλευρές, προτού τις βγάλετε.
  • Ψήστε το μπέικον στο φούρνο σε αέρα.
  • Όταν ξεροψηθεί, βγάλτε το και τοποθετήστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να απομακρυνθεί το περιττό λίπος.
  • Βγάλτε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόψτε τις σε τετράγωνα κομματάκια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις πατάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  • Προσθέστε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
  • Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Τέλος πασπαλίστε από πάνω απ’ τη σαλάτα το μπέικον.

Πηγή - sidagi.gr