ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα πικάντική


Ότι καλύτερο για να συνοδεύσετε το μεσημεριανό σας.








Υλικά
  • 2 κιλά μικρές πατάτες
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό τουρσί
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • χυμό μισού λεμονιού



Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα αυγά και τις πατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα σιγοβράζουμε
  • Με μία τρυπητή κουτάλα μετά από 12 λεπτά βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  • Τις πατάτες τις αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μισά κρεμμυδάκια με τη μισή κάπαρη για γαρνίρισμα και σε ένα άλλο πιο μεγάλο μπολ (που να χωρέσει και τις πατάτες) ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, το χυμό τουρσί, τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και κάπαρη , τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. 
  • Τα ανακατεύουμε, καθαρίζουμε τα αυγά και τα τρίβουμε μέσα στο μπολ
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα
  • Ανακατεύουμε μαλακά, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε από πάνω με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και τη κάπαρη

Πηγή - GreekMasa