ΜΕΝΟΥ

Pages

Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλοτύρι και αρωματικά βότανα

Κριτσινια σπιτικά για όλες τις ώρες

 


Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος: 15'



 

Υλικά για 20 κριτσίνια
1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό, ανακατεμένο με 1 κουταλιά νερό, για το άλειμμα


 

Εκτέλεση
  • Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε το κεφαλοτύρι με το μαϊντανό και τη ρίγανη. 
  • Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε το κατά πλάτος στη μέση. Αλείψτε τα δύο μισά φύλλα με το αυγό. 
  • Απλώστε το μίγμα του τυριού επάνω στο ένα μισό φύλλο και τοποθετήστε επάνω το δεύτερο, με την αλειμμένη όψη προς τα κάτω. 
  • Πατήστε ελαφρά με τον πλάστη, να ενωθούν τα δύο φύλλα, κλείνοντας μέσα τη γέμιση. 
  • Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 20 λωρίδες και στρίψτε τις ελαφρά ελικοειδώς. 
  • Τοποθετήστε τις σε βουτυρωμένο ταψί, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη και πιέστε με τα δάχτυλα τις άκρες προς τα κάτω. 
  • Αλείψτε τα κριτσίνια με το υπόλοιπο αυγό. 
  • Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 15', ώσπου να ροδίσουν. 
  • Σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα.



Πηγή - Vefa's House