Κριτσινια σπιτικά για όλες τις ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος: 15'
Υλικά για 20 κριτσίνια
1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό, ανακατεμένο με 1 κουταλιά νερό, για το άλειμμα
Εκτέλεση
Πηγή - Vefa's House
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος ψησίματος: 15'
Υλικά για 20 κριτσίνια
1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό, ανακατεμένο με 1 κουταλιά νερό, για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε το κεφαλοτύρι με το μαϊντανό και τη ρίγανη.
- Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε το κατά πλάτος στη μέση. Αλείψτε τα δύο μισά φύλλα με το αυγό.
- Απλώστε το μίγμα του τυριού επάνω στο ένα μισό φύλλο και τοποθετήστε επάνω το δεύτερο, με την αλειμμένη όψη προς τα κάτω.
- Πατήστε ελαφρά με τον πλάστη, να ενωθούν τα δύο φύλλα, κλείνοντας μέσα τη γέμιση.
- Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε 20 λωρίδες και στρίψτε τις ελαφρά ελικοειδώς.
- Τοποθετήστε τις σε βουτυρωμένο ταψί, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη και πιέστε με τα δάχτυλα τις άκρες προς τα κάτω.
- Αλείψτε τα κριτσίνια με το υπόλοιπο αυγό.
- Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 15', ώσπου να ροδίσουν.
- Σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα.
Πηγή - Vefa's House