¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Μαρία Άγουρου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 κ. χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
- 8 λωρίδες καπνιστό μπέικον Ifantis
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 ντομάτες
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 3 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 δαφνόφυλλο
- 4 μοσχόκαρφια
- 1 λεμόνι
- 330 ml μπύρα
- 2 ποτ. νερό
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Χτυπάμε τα μπριζολάκια να ανοίξουν.
- Βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα δυο μπριζολάκια, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Βάζουμε 1 λωρίδα μπέικον στη πάνω πλευρά.
- Κόβουμε τη πιπεριά σε λωρίδες, τις ντομάτες σε φέτες, τη κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Τοποθετούμε πάνω στα μπριζολάκια πιπεριά, ντομάτα, σκόρδο και μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο σπασμένο, 1 κ.σ. λάδι και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με τη μουστάρδα τα μπριζολάκια και αλατοπιπερώνουμε.
- Τυλίγουμε σε ρολό και ή τα βάζουμε σε διχτάκι ή τα στερεώνουμε στις άκρες με οδοντογλυφίδες.
- Επαναλαμβάνουμε για όλα τα μπριζολάκια.
- Σοτάρουμε με λίγο λάδι, ίσα – ίσα να ροδίσει και σβήνουμε με τη μπύρα. Ρίχνουμε τα μοσχοκάρφια, τη δάφνη και νερό.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
- Στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού και ρίγανη, αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα στη φωτιά.
- Αφήνουμε το ρολό μας να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε!
Πηγή - chefonair.gr