ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτες με μερέντα και μπανάνα


Για αυτούς που είναι άρρωστοι με την σοκολάτα


Προετοιμασία 45΄ 
Αναμονή 30΄ 
Ψήσιμο 25΄ - 30΄





Υλικά για 10 μερίδες

Για τη ζύμη
  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
  • 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για τη γέμιση
  • 400 γρ. μερέντα ή άλλο παρόμοιο άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας, π.χ. nutella ή nucrema
  • 6 μπανάνες
  • αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα


Εκτέλεση
  • Ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το «φτερό», έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. 
  • Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί».


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. 
  • Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. 
  • Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χλστ. και την κόβουμε σε 10 δίσκους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτεροι από τις φόρμες μας, ώστε να καλύπτουν τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα.
  • Μεταφέρουμε τους δίσκους ζύμης σε ατομικές φόρμες για τάρτες διαμέτρου 10 εκ. 
  • Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα. 
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις τάρτες σε διάφορα σημεία, για να ψηθούν ομοιόμορφα. 
  • Απλώνουμε στο εσωτερικό τους αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντάς το να εξέχει αρκετά.
  • Γεμίζουμε την κάθε τάρτα μέχρι επάνω με ρύζι και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το χαρτί με το ρύζι και μοιράζουμε τη μερέντα στις τάρτες. 
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από τη μερέντα. 
  • Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τις τάρτες χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή - γαστρονόμος online