Για αυτούς που είναι άρρωστοι με την σοκολάτα
Προετοιμασία 45΄
Αναμονή 30΄
Ψήσιμο 25΄ - 30΄
Υλικά για 10 μερίδες
Για τη ζύμη
- 180 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγο αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
- 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
- 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Για τη γέμιση
- 400 γρ. μερέντα ή άλλο παρόμοιο άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας, π.χ. nutella ή nucrema
- 6 μπανάνες
- αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το «φτερό», έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί».
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη.
- Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χλστ. και την κόβουμε σε 10 δίσκους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτεροι από τις φόρμες μας, ώστε να καλύπτουν τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα.
- Μεταφέρουμε τους δίσκους ζύμης σε ατομικές φόρμες για τάρτες διαμέτρου 10 εκ.
- Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις τάρτες σε διάφορα σημεία, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε στο εσωτερικό τους αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντάς το να εξέχει αρκετά.
- Γεμίζουμε την κάθε τάρτα μέχρι επάνω με ρύζι και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το χαρτί με το ρύζι και μοιράζουμε τη μερέντα στις τάρτες.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από τη μερέντα.
- Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις τάρτες χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - γαστρονόμος online