Γλυκό και τρυφερό κέικ γεμιστό με κομματάκια φράουλας για όλες τις ώρες
Υλικά για 4-6 άτομα
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
- 1 βανίλια
- 500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνουμε την καρύδα και τη βανίλια.
- Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για 2 λεπτά.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. , στρώνουμε στη βάση μια λαδόκολλα ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κέικ, προσθέτουμε διάσπαρτα και τις φράουλες από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς, στην δεύτερη σκάλα του φούρνο και στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω.
Πηγή - sidagi.gr