Μπουρεκάκια που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για 6-8 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 6-8 άτομα
- 4 λωρίδες μπέικον
- 350 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 6 φύλλα ζύμη έτοιμης σφολιάτας
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το μπέικον και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και την πάπρικα για 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Προσθέτετε το μπέικον και τηγανίζετε για 3 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 5 λεπτά ακόμη ή ώσπου να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε το μείγμα σε μπολ.
- Το αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει εντελώς. Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας και χωρίζετε σε 4 στρογγυλά κομμάτια (10 εκ. διαμέτρου το καθένα).
- Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν, για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ευκολότερα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζετε σε κάθε κομμάτι της ζύμης από 1 κουταλιά γέμιση με το μπέικον και τα μανιτάρια και σηκώνετε τις άκρες της ζύμης από 4 πλευρές προς τα επάνω.
- Τις κολλάτε μεταξύ τους, πιέζοντας τες με υγρά δάχτυλα.
- Ψήνετε τα μπουρέκια στον φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή ώσπου η ζύμη να ροδίσει.
Πηγή - sidagi.gr