ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοκροκέτες με ζαμπόν


Αφράτες πατατοκροκέτες με ζαμπόν για να ξετρελάνετε τους φίλους σας.









Υλικά
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το πανάρισμα
  • λίγο αλεύρι
  • λίγη φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
 ~ ¤ ~
 
Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. 
  • Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι.
  • Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.
  • Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
  • Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
  • Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
  • Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Πηγή - greekmasa.gr