ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα Πέστο

Μία σάλτσα για τα ζυμαρικά σας.



 




 


Συνταγή : Vefa's House
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
  • 1/4 κούπας κουκουνάρια, ψημένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές καλό ξύδι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 κούπας λάδι


Εκτέλεση

  • Χτυπήστε στο πολυμίξερ το σκόρδο, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι, να αλεστούν σε λείο μίγμα. 
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε το βασιλικό, την παρμεζάνα και τελευταίο το λάδι, ρίχνοντάς το με λεπτή, συνεχή ροή, ώσπου να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα και να γίνει μια πηχτή σάλτσα.

Πηγή - Vefa's House