Μια αλοιφή που τη σερβίρουμε με το ποτό μας, μαζί με διάφορα αλμυρά και λαχανικά.
Συνταγή : radicio.com
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, ψήσιμο 15΄, αναμονή 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 πιπεριές Φλώρινας ψητές
- 1 κούπα φέτα τριμμένη
- 1 κούπα κατίκι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- ¼ κούπας λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνω στο φούρνο τις πιπεριές στους 200ο για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
- Τις βάζω αμέσως σε πλαστική σακούλα και τις κλείνω.
- Τις αφήνω για κανένα μισάωρο να φουσκώσει η φλούδα και τiς ξεφλουδίζω εύκολα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να βγαίνει η φλούδα τους.
- Τις βάζω στο μπλέντερ με το σκόρδο και το λάδι και τις κτυπώ αρκετά να πολτοποιηθούν.
- Στη συνέχεια ρίχνω στο μπλέντερ τα τυριά και διορθώνω τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπώ για λίγο ακόμα να γίνει αλοιφή.
Πηγή - radicio.com