¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : www.magirevoikonomika.gr
Μερίδες : Για ?? άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 180΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ψητές φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, σερβιρισμένες με αρωματικό ντιπ λιαστής ντομάτας.
Συστατικά
Για τις φλογέρες
- 4 φύλλα κρούστας
- 100 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη
- 100 γρ. ανθότυρο
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ λιαστής ντομάτας
- 100 ml. Ελαιόλαδο
- 30 ml. Βαλσάμικο
- 4 Λιαστές Ντομάτες
- 1 κ.γ. Βασιλικός
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη χοιρινή ωμοπλάτη σε κυβάκια, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε σταυρωτά το φύλλο κρούστας και με το μίγμα γεμίζουμε το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας τις άκρες.
- Τα βάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για τη σως λιαστής ντομάτας
- χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.
Πηγή - www.magirevoikonomika.gr