ΜΕΝΟΥ

Pages

Φλογέρες με ζαμπόν και ντιπ ντομάτας

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : www.magirevoikonomika.gr
Μερίδες : Για ?? άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 180΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ψητές φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, σερβιρισμένες με αρωματικό ντιπ λιαστής ντομάτας.

Συστατικά
Για τις φλογέρες

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ λιαστής ντομάτας

  • 100 ml. Ελαιόλαδο
  • 30 ml. Βαλσάμικο
  • 4 Λιαστές Ντομάτες
  • 1 κ.γ. Βασιλικός
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τη χοιρινή ωμοπλάτη σε κυβάκια, αλάτι και πιπέρι.
  • Κόβουμε σταυρωτά το φύλλο κρούστας και με το μίγμα γεμίζουμε το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας τις άκρες.
  • Τα βάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για τη σως λιαστής ντομάτας

  • χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.

Πηγή - www.magirevoikonomika.gr