Ένα γρήγορο και απλό γλύκισμα για όλες τις ώρες.
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1/4 κούπας σιρόπι κομπόστας
- 1/2 κούπα γλυκόζη
- 1 κούπα καρύδια καβουρντισμένα, χοντροκομμένα
- 6 μισά αχλάδια κομπόστα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος ή 300 γρ. κρέμα σαντιγύ
- λίγη βανίλια
- κερασάκια κόκκινα μαρασκίνο
Εκτέλεση
- Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με τη γλυκόζη και το σιρόπι σε μπεν μαρί.
- Ανακατέψτε τα κομμένα καρύδια, αφήστε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ, στραγγίστε και τοποθετήστε από μισό αχλάδι κομπόστα σε 6 ποτήρια σαμπάνιας ή κρυστάλλινα μπολ.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη και λίγη βανίλια.
- Ανακατέψτε απαλά 1 κούπα σαντιγύ με το μίγμα σοκολάτας και των καρυδιών.
- Μοιράστε το μίγμα στα 6 ποτήρια καλύπτοντας τα αχλάδια.
- Γαρνίρετε με ροζέτες από σαντιγύ και καβουρντισμένα μισά καρύδια. Βάλτε στο κέντρο από ένα κερασάκι μαρασκίνο.
Πηγή - Vefa's House