Λαχταριστή κοτοσαλάτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Υλικά για 2-4 άτομα
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα
- 1 κούπα κρουτόν
- 1 ματσάκι ρόκα (τα τρυφερά φύλλα)
- ½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το μπλέντερ και βάζουμε μέσα τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάμε τα υλικά και με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε τη σως για τη σαλάτα μας.
- Στη συνέχεια βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε γυρνώντας το στη διάρκεια του ψησίματος και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις ροδίσει καλά και είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Διαφορετικά ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσει το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Παίρνουμε το ½ αγγούρι και το κόβουμε σε φέτες κατά μήκος.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας στη μέση τα φρέσκα φύλλα ρόκας, στη μια άκρη τις φέτες κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και πάνω από τα υλικά αυτά ,τα κρουτόν.
- Μόλις ολοκληρώσουμε την τοποθέτηση των υλικών στην πιατέλα περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως.
Πηγή - sidagi.gr