¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 500 γραμμάρια πέννες
- 400 γραμμάρια φέτα
- 100 γραμμάρια ρεγκάτο
- 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
- 8-10 φέτες γκούντα
- 2 κρέμες γάλακτος light 150 ml η κάθεμια
- 4 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα για σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση με μίση κουταλιά αλάτι.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα,στραγγίζουμε το νερό, της ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και της ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών και το μπέικον.
- Πάνω από τις πέννες τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω για μισή ώρα περίπου.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο δυόσμο.
Πηγή - sidagi.gr