ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ με πέννες και τυριά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 400 γραμμάρια φέτα
  • 100 γραμμάρια ρεγκάτο
  • 150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
  • 8-10 φέτες γκούντα
  • 2 κρέμες γάλακτος light 150 ml η κάθεμια
  • 4 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα για σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση με μίση κουταλιά αλάτι.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα,στραγγίζουμε το νερό, της ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και της ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών και το μπέικον.
  • Πάνω από τις πέννες τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω- κάτω για μισή ώρα περίπου.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο δυόσμο.

Πηγή - sidagi.gr