ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατοκαραμελενιες μπάρες


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : innikolskitchen.blogspot.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄- 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Για τους φανατικούς της σοκολάτας

Συστατικά
Για τις μπάρες

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα σε σταγόνες
  • 1/2 φλιτζάνι σως καραμέλας

Για τη σως καραμέλας

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

Τρόπος παρασκευής

  • Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ύστερα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Απλώνουμε το μισό μείγμα στο ταψί και το πιέζουμε καλά ώστε να απλωθεί παντού. Το πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως καραμέλας.

  • Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε φωτιά μεσαίας έντασης ανακατεύοντάς τη ταυτόχρονα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τη θέρμανσή της εωσότου να λιώσει και να αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα της καραμέλας.
  • Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά ώσπου να ομοιογενοποιηθεί η σως μας. Αφήνουμε τη σως για 15 λεπτά ώστε να κρυώσει.


  • Μόλις κρυώσει η σως, την ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Απλώνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα της βρώμης και πιέζουμε ώστε να απλωθεί καλά παντού.
  • Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 23 λεπτά περίπου.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε μπάρες όποιου μεγέθους θέλουμε εμείς.

Πηγή - innikolskitchen.blogspot.gr