Ελαφρύ γλυκό για τους λάτρεις της πανακότας.
Υλικά
- 7 φύλλα ζελατίνης
- 400 ml γάλα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Σιρόπι φράουλα, καραμέλα ή σοκολάτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει.
- Βράζουμε το γάλα μαζί με τις κρέμες και ανακατεύουμε απαλά.
- Όταν αρχίσει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη.
- Ανακατεύουμε να λειώσουν.
- Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια στο ψυγείο για 4-6 ώρες να πήξει.
Σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.
Για πανακότα σοκολάτας λειώνουμε μια πλάκα κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την προσθέτουμε στο μίγμα κρέμας και γάλακτος.
Πηγή - delicieuses.forumotion.net