Δροσιστική απόλαυση με γεύση βανίλιας
Υλικά
- 1 φύλλο ζελατίνη
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. ζάχαρη δεξτρόζη ή ζαχαρίνη (ζάχαρη διαίτης)
- 35 γρ. άπαχο γάλα σε σκόνη
- 4 κρόκοι αβγών ή
- 2 αβγά ολόκληρα
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 στικ βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι αφήνω τη ζελατίνη να μαλακώσει με λίγο κρύο νερό.
- Χύνω το γάλα σε μεγάλη κατσαρόλα ή στην χύτρα.
- Προσθέτω τη μισή ζάχαρη (125γρ.), τη ζαχαρίνη και το γάλα σκόνη και ζεσταίνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την υπόλοιπη ζάχαρη (125γρ.) με τους κρόκους ή τα ολόκληρα αβγά.
- Μόλις βράσει το γάλα, το κατεβάζω, προσθέτω τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα και προσθέτω και τη ζελατίνη που έχω στραγγίσει και τελευταία τη βανίλια.
- Ανακατεύω μερικές γύρες να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Αν δεν έχει πήξει ακόμη η κρέμα, την αφήνω να σιγοβράσει 10' ακόμη.
- Μεταφέρω το μείγμα σε ανοξείδωτο σκεύος και το αφήνω στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
- Την επομένη, προσθέτω στο παγωτό την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω ζωηρά.
- Αφήνω το παγωτό μέσα στο ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη.
Πηγή - PastryChef.gr