Ενα ελαφρύ μπουρέκι για χορτοφάγους
Υλικά για 2 μερίδες
Εκτέλεση
Πηγή - DR. COOK
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 αβγό
- 90 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. γάλα
- 140 γρ. πατάτα (σε λεπτές φέτες)
- 100 γρ. ξινομυζήθρα
- 100 γρ. τυρί κίτρινο (Milner, τριμμένο)
- δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 120 γρ. κολοκύθι (σε λεπτές φέτες)
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε 2 τσέρκια με διάμετρο 8 εκ.
- Στρώνουμε τις πατάτες στα τσέρκια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε τοποθετώντας εναλλάξ τα 80 γρ κίτρινου τυριού, την ξινομυζήθρα, τον δυόσμο και το κολοκύθι. Συνεχίζουμε μέχρι να στρώσουμε όλα τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
- Πιέζουμε ελαφρώς τα υλικά στο τσέρκι και περιχύνουμε με το μείγμα του αυγού.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των μπουρεκιών με 20 γρ κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και η επιφάνεια του μπουρεκιού να πάρει ένα έντονο και χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή - DR. COOK