¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 40΄- 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ελαφριά, αρωματική και πεντανόστιμη, χωρίς ζυμώματα και άνοιγμα φύλλου
Συστατικά
- 750 γρ. γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού - στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
- 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
- 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- πάπρικα σε νιφάδες
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
- Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Την σερβίρουμε ζεστή σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.
Πηγή - www.gastronomos.gr