¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1/3 φλιτζάνι ξηρά βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 1/3 φλιτζάνι σταφίδα
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ¼ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 1 ¼ κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
Τρόπος παρασκευής
- Άπλωσε την βρώμη, τα αμύγδαλα, και το σουσάμι σε ένα μεγάλο κομμάτι μαγειρικού χαρτιού ή λαδόκολλα.
- Ψήσε στο γκριλ του φούρνου για περίπου δέκα λεπτά να γίνουν τραγανά, ανακινώντας ελαφρά ανά διαστήματα.
- Πρόσθεσε τα δημητριακά, τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ανακάτεψε.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη,το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο.
- Στην συνέχεια ψήνετε το μείγμα για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και γίνει σκληρό μείγμα.
- Βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν οι μπάρες και σερβίρουμε.
- Συνοδέψτε το πρωινό σας με έναν πλούσιο χυμό πορτοκάλι με μάνγκο.
Πηγή - sidagi.gr