ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιτά κολοκυθάκια με παρμεζάνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Λαχταριστά κολοκυθάκια με μυρωδικά και τυρί τριμμένο για ένα πλούσιο ορεκτικό

Συστατικά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστούνια
  • 1 κύβο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα

 Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 2 λεπτά περίπου, δεν θέλουμε να ροδίσουν.
  • Βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα στη παρμεζάνα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον ζωμό κρέατος, το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύετε απαλά.
  • Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά.
  • Ελέγξτε και ανακατεύετε κάθε λίγο για να μην κολλήσουν.

Πηγή - www.newsbeast.gr