¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Λαχταριστά κολοκυθάκια με μυρωδικά και τυρί τριμμένο για ένα πλούσιο ορεκτικό
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστούνια
- 1 κύβο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 2 λεπτά περίπου, δεν θέλουμε να ροδίσουν.
- Βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα στη παρμεζάνα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον ζωμό κρέατος, το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε απαλά.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά.
- Ελέγξτε και ανακατεύετε κάθε λίγο για να μην κολλήσουν.
Πηγή - www.newsbeast.gr