ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με καλαμάρι σε σάλτσα ούζου.



Άλλη μια καταπληκτική πρόταση από την Ελένη Ψυχούλη στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημερα προβολής : 09.03.15


Υλικά
  • 1 κονσέρβα καλαμάρι Flokos
  • 130 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
  • 1 φινόκιο
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ούζο
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το φινόκιο, το ρύζι και το σκόρδο. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα προσθέτουμε.
  • Σβήνουμε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ, τα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 18 περίπου λεπτά.
  • Όταν το ριζότο με τα καλαμάρια είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου