¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Λαχταριστό ριζότο με λαχανικά και απαλή γεύση για το μεσημεριανό σας
Υλικά
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 1 κιλό σπαράγγια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 150 γραμμάρια καλαμπόκι
- ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες ρύζι Σπυρωτό
- ⅔ φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το σκόρδο, κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, κόκκινη πιπεριά, κίτρινη πιπεριά και τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας περίπου 5-7 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμη.
- Ανακατέψτε με το ζωμό κότας και αφήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.
- Προσθέστε στην σάλτσα τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό να βράσει.
- Μαγειρέψτε το ρύζι περίπου 10 λεπτά.
- Αμέσως ρίξτε το ρύζι στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου