ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με κολοκυθάκια, πιπεριά και καλαμπόκι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Λαχταριστό ριζότο με λαχανικά και απαλή γεύση για το μεσημεριανό σας

Υλικά

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κιλό σπαράγγια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 150 γραμμάρια καλαμπόκι
  • ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες ρύζι Σπυρωτό
  • ⅔ φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το σκόρδο, κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, κόκκινη πιπεριά, κίτρινη πιπεριά και τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας περίπου 5-7 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Ανακατέψτε με το ζωμό κότας και αφήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.
  • Προσθέστε στην σάλτσα τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό να βράσει.
  • Μαγειρέψτε το ρύζι περίπου 10 λεπτά.
  • Αμέσως ρίξτε το ρύζι στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου