ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα για σουβλάκι


Κλασικές σπιτικές πίτες για τα σουβλάκια σας.








~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού μαγιά νωπή
  • 1½ φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μπολ (πρώτα τα ξηρά και μετά τα υγρά) και τα ζυμώνουμε με το χέρι για 10 λεπτά. 
  • Αν χρησιμοποιούμε ζυμωτήριο, τα ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο. 
  • Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για μιάμιση ώρα περίπου. 
  • Τη βγάζουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο στην κουζίνα και τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. 
  • Τα βάζουμε σε βαθύ ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βάζουμε μέσα ένα ταψί γυρισμένο ανάποδα να «κάψει». 
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και βγάζουμε ένα ένα τα μπαλάκια της ζύμης πάνω στον πάγκο. 
  • Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχουν πάχος 1/2 εκατοστού περίπου.
  • Ψήνουμε όσες πίτες μπορούμε να χωρέσουμε στο ταψί για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να γίνουν ρόδινες και να φουσκώσουν. 
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ψησίματος με τις υπόλοιπες.

Πηγή - ethnos.gr \ Συνταγή του Κώστα Τσιγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου