Κλασικές σπιτικές πίτες για τα σουβλάκια σας.
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. γλυκού μαγιά νωπή
- 1½ φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Eκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε όλα τα συστατικά σε μπολ (πρώτα τα ξηρά και μετά τα υγρά) και τα ζυμώνουμε με το χέρι για 10 λεπτά.
- Αν χρησιμοποιούμε ζυμωτήριο, τα ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη σε μπολ που έχουμε αλείψει ελαφρώς με ελαιόλαδο.
- Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για μιάμιση ώρα περίπου.
- Τη βγάζουμε πάνω σε αλευρωμένο πάγκο στην κουζίνα και τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε βαθύ ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βάζουμε μέσα ένα ταψί γυρισμένο ανάποδα να «κάψει».
- Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας και βγάζουμε ένα ένα τα μπαλάκια της ζύμης πάνω στον πάγκο.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να έχουν πάχος 1/2 εκατοστού περίπου.
- Ψήνουμε όσες πίτες μπορούμε να χωρέσουμε στο ταψί για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να γίνουν ρόδινες και να φουσκώσουν.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ψησίματος με τις υπόλοιπες.
Πηγή - ethnos.gr \ Συνταγή του Κώστα Τσιγκα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου