Ενα φανταστικό ορεκτικό στο πιάτο σας.
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1/2 κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τη Γέμιση
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 400 ml ντοματοχυμό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2-3 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κουτ. σούπας (γεμάτες) κορν φλάουρ
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1½ κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- αλάτι, πιπέρι λευκό
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι.
- Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τον ντοματοχυμό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός ο κιμάς, χωρίς καθόλου υγρά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μέτρια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε γρήγορα και αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά και το βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το τρίβουμε με τα χέρια σχηματίζοντας χοντρά ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το γάλα και σταδιακά το αλεύρι και το τυρί μέχρι να γίνει μια ζύμη ομογενής και λεία και να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Στρώνουμε τη ζύμη σε μικρές φόρμες τάρτας εφαρμόζοντας το ζυμάρι με τα δάχτυλα.
- Γεμίζουμε κάθε ταρτάκι με 1 κουταλάκι του γλυκού κιμά και σκεπάζουμε με μπεσαμέλ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Tips
Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από τη προηγουμένη, να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο και αφού τα σκεπάσουμε με μπεσαμέλ, να τα ψήσουμε όταν τα χρειαστούμε. Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι φτιαγμένη την ώρα που τη χρειαζόμαστε και να μην είναι πολύ πηxτή, έτσι ώστε να σκεπάσει τα ταρτάκια ομοιόμορφα και να δείχνει λεία η επιφάνειά της.
Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ
Πηγή - ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου