ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με σπανάκι, κοτόπουλο και ρόδι

Λαχταριστή και απλή σαλάτα για όλες της ώρες

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα

Για το κοτόπουλο
  • 1 συσκευασία φιλέτο στήθος νωπό κοτόπουλου
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα
  • 4 μέτρια ματσάκια ρόκας κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ματσάκι σπανάκι καθαρισμένο
  • 50 γραμμάρια τριμμένη φέτα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~

Για το κοτόπουλο
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. 
  • Λαδώνουμε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. 
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και ελέγχουμε αν έχουν ροζέ απόχρωση στο κέντρο. 
  • Αν έχουν, τα ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
  • Τα βγάζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ. και τα αφήνουμε κατά μέρος για να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το σπανάκι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
  • Ραντίζουμε με τα 40 ml ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις το κοτόπουλο.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου