Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 20΄
Μαγείρεμα 8΄
~ ~ ~ ~ ~ Yλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 20 κροκέτες
- 2 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε καρεδάκια
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρεδάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρεδάκια
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα
- 2 αβγά χτυπημένα
- 4 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ μέχρι να επιτύχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 20 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Πλάθουμε κροκέτες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Tip:
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα για τις κροκέτες και άλλα λαχανικά, όπως φασολάκια, κολοκυθανθούς ή άλλα της εποχής.
Αν κάποια λαχανικά είναι σκληρά, ίσως χρειαστεί πρώτα να τα βράσουμε για 10 λεπτά.
Πηγή - ethnos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου