ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπριζόλες μαρινάτες σε λευκό κρασί

Λαχταριστές μπριζόλες για το μεσημεριανό σας

Χρόνος Προετοιμασίας : 20'






~ ~ ~ ~ ~ ΥΛΙΚΑ ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
  • 6 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 180 ml. Άλτις κλασικό
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1 κύβος κότας με 25% λιγότερο αλάτι Knorr
  • 1/2 λεμόνι ,το χυμό του
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα : 
Τρίβουμε τον κύβο κότας σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.


  • Βάζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα (αφού τις αλατοπιπερώσουμε και τις πασπαλίσουμε με δενδρολίβανο) και τια αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, γυρίζοντάς τες που και που για να μαριναριστούν παντού.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, βράζουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα σκεπασμένες για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές με πατάτες τηγανητές ή ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου