Λαχταριστές μπριζόλες για το μεσημεριανό σας
Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
Τρίβουμε τον κύβο κότας σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Χρόνος Προετοιμασίας : 20'
~ ~ ~ ~ ~ ΥΛΙΚΑ ~ ~ ~ ~ ~
για 6 άτομα
- 6 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
- 180 ml. Άλτις κλασικό
- 120 ml λευκό κρασί
- 1 κύβος κότας με 25% λιγότερο αλάτι Knorr
- 1/2 λεμόνι ,το χυμό του
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα : Τρίβουμε τον κύβο κότας σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα (αφού τις αλατοπιπερώσουμε και τις πασπαλίσουμε με δενδρολίβανο) και τια αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, γυρίζοντάς τες που και που για να μαριναριστούν παντού.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, βράζουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα σκεπασμένες για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με πατάτες τηγανητές ή ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου