ΜΕΝΟΥ

Pages

Μηλόπιτα με τυρί κρέμα και αμύγδαλα


Η μηλόπιτα ανήκει στην κατηγορία των «μαγικών» αν θέλετε γλυκών. Εκείνων των γλυκών με τις καταπραϋντικές ιδιότητες που διώχνουν μακριά τα οποιαδήποτε γκρίζα συννεφάκια και σε κάνουν να αισθάνεσαι ευφορία.









Συνταγή : The one with all the tastes
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 35 λεπτά, μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού Χρυσή Ζύμη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
  • λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε τα μήλα για 20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με ελάχιστα υγρά.
  • Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το τυρί κρέμα, το αυγό και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για 3-4’, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26-28 εκ.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε τη μηλόπιτα στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 45’ περίπου.
  • Την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Πηγή - The one with all the tastes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου