ΜΕΝΟΥ

Pages

Σοκολατένια τούρτα γιαουρτιού

Απολαυστική γιαουρτοτούρτα με σοκολάτα.








Συνταγή : Αννα Ναθαναιλίδου.
Μερίδες : Για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 3 ώρες +15΄ , Μαγείρεμα 2΄- 3΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 220 γρ. (1 κεσές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 130 ml φρέσκο γάλα
  • 180 γρ. μπισκότα τύπου digestive, κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά, ή πτι μπερ, χοντροθρυμματισμένα
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη (για διακόσμηση)

Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με ένα κουτάλι. Εφαρμόζουμε ένα τσέρκι 20 - 22 εκ. σε μια πιατέλα, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πυθμένα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να κοχλάσει.
  • Αδειάζουμε το γάλα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το γιαούρτι ανακατεύοντας, μέχρι να αναμειχθεί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  • Βγάζουμε την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας και γιαουρτιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Σκορπίζουμε την τριμμένη κουβερτούρα, κατά προτίμηση στη μισή τούρτα, για διακόσμηση, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος


 * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου