ΜΕΝΟΥ

Pages

Σταφιδόψωμο

Δοκιμάστε το μαζί με το καφεδάκι σας για πρωινό







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 75΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 340 γραμμάρια νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 4 κουταλιές του γλυκού χτυπημένης μαστίχας μαζί με κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους γλυκάνισου
  • μισό φακελάκι ξηρή μαγιά

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε την ξερή μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
  • Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα, το γάλα σκόνη, τη μαστίχα.
  • Ρίχνουμε σιγά- σιγά τα υγρά μέσα στα στερεά, προσθέτουμε και την αραιωμένη μαγιά, ζυμώνοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  • Με τα 40 γραμμάρια αλεύρι, αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και απλώνουμε μέσα στην κάθε φόρμα το κάθε κομμάτι ζύμης.
  • Το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνουμε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε στο φούρνο τις φόρμες με το ψωμί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι τα χριστόψωμα να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου