ΜΕΝΟΥ

Pages

Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλο με δαμάσκηνα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Αναμονή για το μαρινάρισμα 2 ώρες, Ψήσιμο 40΄- 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 6 μπούτια κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα αλεσμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου το αλεσμένα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βάζω στο μπολ τα μπούτια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Βγάζω τα μπούτια από τη μαρινάδα και τα απλώνω σε ένα ταψί . Τα περιχύνω με τη μαρινάδα και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  • Ψήνω για 40 - 45 λεπτά ανακατεύοντάς τα καλά μέχρι να καραμελώσουν τα μπούτια

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου