ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγκέτι με μελιτζάνεs και βασιλικό

Μοναδική συνταγή ζυμαρικών που θα σας ξετρελάνει, δοκιμάστε τη με θρυμματισμένη πικάντικη φέτα για ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα.






Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 12΄ - 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια 2 εκ.
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τα ζυμαρικά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με ένα ωραίο Μerlot.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου