
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 12΄ - 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια 2 εκ.
- 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τα ζυμαρικά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ένα ωραίο Μerlot.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου