ΜΕΝΟΥ

Pages

Στήθος κοτόπουλο με σαλάτα κινόα

Είναι εύπεπτη τροφή και επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση. Βοηθάει στην καρδιά, τις ημικρανίες και είναι επίσης αντιοξειδωτική.
Χρησιμοποιείται ευρέως στις συνταγές μαγειρικής και είναι εύπεπτη. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών.



Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • μείγμα μπαχαρικών
  • 180γρ κινόα
  • 50 γρ ελαιόλαδα
  • χυμό και ξύσμα απο 2 λάιμ
  • 20γρ τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.τ.σ μέλι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 15 ντοματίνια
  • 10 φυλλαράκια πρασινάδα(π.χ: ρόκα,σπανάκι,μαρούλι)
  • 1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
  • μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
  • Βάλτε τη κινόα σε ενα μπόλ με μπόλικο νερό για 15 λεπτά. Την ξεπλένετε 2-3 φορές σε άφθονο νερό και τη στραγγίζετε.
  • Βάζετε τη κινόα στη κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει. Τη βράζετε για 15 λεπτά μέχρι να δείτε οτι σκάει ο σπόρος της.
  • Όση ώρα βράζει η κινόα ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το λάιμ, ελαιόλαδο, μέλι, τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε.
  • Κόψτε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ενα μπόλ. Όταν η κινόα ειναι έτοιμη σουρώστε και βάλτε τη κάτω απο τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να κρυώσει καλά. Σουρώστε καλά και βάλτε τη στο μπόλ με τα λαχανικά, ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το κοτόπουλο.

Για το κοτόπουλο:
  • Ζητήστε στον χασάπη σας να σας ανοίξει το κάθε στήθος στη μέση (με αυτό τον τρόπο ψήνετε πιο γρήγορα).Μαρινάρετε με το μείγμα μπαχαρικών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ψήνετε το κοτόπουλο και απ΄τις δύο πλευρές για 15 λεπτά περίπου.
  • Τέλος σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό με την κρύα σαλάτα κινόα!

Πηγή - Petros Syrigos


* * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου